Loading... Please wait...

Produktgruppe

Artister

Norsk Musikk Distribusjon AS jobber i tett samarbeid med flere norske musikere og band. Her kan du lese litt om noen av de, og hva slags utstyr de bruker.

Gitarister

Christer Fredriksen

Etter lang og bred fartstid som freelancemusiker har Christer Fredriksen konsentrert seg om å være solo-artist, og høstet i 2011 gode kritikker i inn- og utland for debutalbumet Urban Country. Her samarbeidet han med den anerkjente saksofonisten Bendik Hofseth.

Christer er en voksende stjerne på den internasjonale jazzhimmelen, og hans siste album Trademark (2014) fikk god mottagelse i norsk musikkpresse, der Dagbladets anmelder Fredrik Wandrup begeistret kalte Fredriksen for "en los i farvannet til moderne jazzgitar". Etter å ha promotert albumet med en rekke konserter blant annet i Spania jobber Christer nå med materiale til nytt album.

Christer Fredriksens spillestil er uforutsigbar, lett og leken og karakteriseres som en blanding av det melodiske, røffe og det umiddelbare. Han har ofte blitt sammenlignet med med gitarstorheter som Bill Frisell, Scott Henderson og Terje Rypdal.

“Gitarene fra Godin er som lagd til min spillestil!” sier han. “Store variasjonsmuligheter i valg av pickup-konfigurasjoner sammen med gjennomgående høy kvalitet og spillbarhet gjorde Summit CT Convertible til et åpenbart valg. Håper andre også får øynene opp for instrumentene fra Godin” avslutter Christer.

www.christerfredriksen.com

 christerfredriksen-bogui-madrid.jpg

Fredrik Ryberg

Som musiker på veien, og produsent i studio, setter jeg høye krav til mine gitarer. 
Blant havet av økser, er det min Tokai LS75 som får kjørt seg mest, framfor dyrere LP's! 
Denne leverer på alle plan! God tone, god hals og lettspilt, for å nevne noen stikkord.

Kan trygt anbefales til enhver seriøs musiker med sans for kvalitet.

Fredrik Ryberg / Dunderbeist / Hamar Recording / Grisebingen

fredrik-ryberg-tokai-3-web.jpg

Erland Helbø 

Som session-gitarist er jeg avhengig av instrumenter som leverer det jeg ønsker å uttrykke. Når jeg tar opp en Ibanez Prestige, kan jeg stole på at den gir meg muligheten til å gjøre både myke og følsomme låter, såvel som de sterke og agressive. Locking-tremoloen var lenge en "guilty pleasure" for meg, men i dag er det ren "pleasure". LoPro Edge tremoloen er veldig lettspilt og holder særdeles godt på stemmingen, noe som er ytterst nødvendig både i studio og live.

Min "go to" vrenglyd har i mange år vært Ibanez Tubescreamer. Jeg bruker TS9, TS808 og TS9DX. Disse gjør alt fra myk boost/break up (TS808), via blues/classic rock-overdrive (TS9), til stor lead-vreng (TS9DX). De låter veldig bra hver for seg, og helt fantastisk om man stacker [seriekobler] dem.

Som jazz-rock/fusion-gitarist har 7 og 8 strengs- gitarer bydd på helt nye dimensjoner og muligheter, blant annet med tanke på voicinger og omfang i sololinjer. Her er ibanez Prestige serien helt overlegen på kvalitet, spillekomfort, stabilitet og fleksibilitet.

erland-2-10-14.jpg

Håkon Sagen

2012 - Jeg har spilt på Duesenberg i 6 år nå og har hatt litt forskjellige modeller i løpet av denne tiden. Samtlige har vært av veldig god byggekvalitet og hatt sin egen sound. Den jeg bruker mest for tiden er en Duesenberg Starplayer TV. Jeg har prøvd mye forskjellige merker og type gitarer med Shining, men har ikke funnet noe som leverer like feit og punchy lyd som denne. Vi er nå i studio for å gjøre ny plate, og Starplayeren leverer! 

Som hovedvreng bruker jeg Amptweaker tightrock. Endelig en rockepedal med mye mellomtone og uten søl og støy!

http://www.norskmusikk.com/amptweaker-tightrock-overdrive/

Håkon Sagen


h-kon-12-12-1.jpg

Ihsahn

"Jeg kjøpte min første Universe på turne i USA i 1999 og har i mange år hatt et fantastisk forhold til Ibanez og Norsk Musikk. Jeg spiller i hovedsak forskjellige RG Prestige modeller. RG, RGA, RGT, RGD, 6, 7 og 8 strengere og har også en AF-105NT, samt en Darkstone som jeg er super fornøyd med. Jeg liker m.a.o variasjon, særlig i studio, men har allikevel samme lette spillbarhet på de tynne Prestige halsene. Ibanez dekker definitivt alle mine gitar behov."

Ihsahn

www.ihsahn.com

www.mnemosyne.no

Se Ihsahn snakke om 7- og 8-strengs gitarene sine:
http://www.ibanez.com/news?ceId=3073&cat=4

ishan-katalog.jpg

Martin Sivertsen

Duesenberg D 49:
I såpass tungt band som Benea Reach må man lete litt før man finner instrumenter som får fr
em den lyden man er ute etter. Da jeg fikk hendene på en Duesengerg 49'er var valget veldig enkelt. Man merker potensialet i denne gitaren allerede før man plugger den i en forsterker. Den synger som den skal og har masse sustain. Gitaren låter tungt, men har samtidig den definisjonen i mellomregister/topp som ikke alltid er like lett å få frem når man spiller dypt med mye vreng. Denne gitaren får frem det jeg liker til min spillestil, nemlig tyngde, definisjon, tone og sustain. Dessuten er spillbarheten upåklagelig. Den kan minne om en del klassikere, men har sin særegenhet som jeg falt for da jeg prøvde den for første gang. 

Selv om jeg stemmer dypt, så holder strengene seg stramme så man kan "trøkke" litt på, uten at det låter surt. 
Håndverket er helt i custom shop-sjiktet. Alt sitter så til de grader der det skal. Ikke noe slark eller rakling å spore. 
Utseendet er utrolig tøft, og det er lagt mye arbeid i detaljene uten at det har blitt for mye. 
En stor fordel er at gitaren låter balansert uansett hvilke pickuper man skulle finne på å switche mellom. 
Dermed har man en gitar man som også kan brukes i flere sjangere og stilarter. 

Det er egentlig ikke noe lure på. Løp og kjøp! 


d-49-on-stage.jpg

Mats Haugen

Jeg har brukt Ibanez RG serien i snart 15 år og det vil jeg  fortsette med. Ingen annet merke har ennå klart å overbevise meg om at et bytte vil gjøre meg til en bedre gitarist. Det fine med RG serien er at med de så kan jeg konsentrere meg om å spille. Jeg slipper å føle at instrumentet begrenser meg. Jeg spiller i 70% av tilfellene på en 7 strenger hvor halsen er bred, men ettersom halsen er såpass slank   føles det helt naturlig å gå tilbake til 6 strenger selv etter en lang "shred" økt.

Så raskt oppsummert, Om man ønsker resultater og man ønsker å bli en allround gitarist med chopsa inne er Ibanez det eneste rette valget.

www.myspace.com/matshaugen
www.myspace.com/officialcm
www.circusmaximussite.com

 loud-autograph-mats-haugen.jpg

Ronny Flissundet

Jeg var opprinnelig på utkikk etter en Gibson Les Paul, da jeg ble tipset om å teste ut en Duesenberg Starplayer Special i 2007.

Etter å ha testet ut denne både live med Dunderbeist, Stonegard og KITE, samt i studio, kjøpte jeg meg like godt 2 stykker, og jeg har nesten utelukkende spilt på disse siden. En fantastisk gitar, med alle egenskapene fra en klassisk Les Paul, men bare hakket fetere!

Ronny Flissundet

www.facebook.com/dunderbeist
www.myspace.com/dunderbeist

www.twitter.com/dunderbeist
 
http://www.youtube.com/watch?v=Vq8DB8Sc7Nw

 ronny-hvit-dues-1-12-12.jpg

Tommy Kristiansen

Er strålende fornøyd med min Duesenberg Mike Campbell signatur Starplayer. Har aldri spilt på en gitar som har vært så bra allerede fra øyeblikket jeg åpnet gitarkassa første gang. Gitaren er perfekt satt opp, halsen er veldig behagelig, og i tillegg låter den klart og tydelig på alle forskjellige amper. Et stort pluss er også tremoloarmen som er stabil, og gitaren holder tuninga perfekt selv etter hardt bruk. Har allerede brukt den på en del Madcon konserter, og gleder meg til å ta den med på høstens Kurt Nilsen turne (2012).

Tommy Kristiansen

Www.tommykristiansen.tumblr.com

Www.MySpace.com/tommykristiansen 

Photo by: Hauke Jüngling

 tommy-med-dtv-mc-9-12.jpg

Trond "Teeny" Holter

Jeg har opparbeidet meg en fin samling med Ibanez gitarer igjennom årenes løp, og akkurat nå er det en J-Custom RG 20136 RBS som er favoritten. Halsene på Ibanez'ne passer meg som ikke akkurat har gitar lengde på fingerne. Kroppen på gitaren passer også bra på en kar som er 190 cm høy.

Jeg spiller kun på Ibanez gitarer og er stor førnøyd med det! Har nylig spilt inn Dracula- Swing of Death CD med Jorn Lande & Trond Holter hvor jeg brukte alle Ibanez gitarene for å ha samlet de på en innspilling som har betyd mye for meg. Nå gleder jeg meg til å turnere Swing of Death, Jorn og Baby Snakes med mine utvalgte Ibanez favoritter.
Rock On!

Trond Holter

 img-4220teeny2.jpg

 

Bassister

Anders Odden

Siden 2009 har jeg hatt er stålende samarbeid med Norsk Musikk Distribusjon AS.

De var behjelpelige med å skaffe meg det perfekte verktøyet, en Ibanez SRX-360 bass. 
Jeg fikk rigget denne med EMG pickups og den har fulgt meg siden som mitt hovedinstrument når bassgangene i et av Norges største black metal band, Satyricon. Match made in heaven, eller hell om du vil.

Anders Odden

andersodden-4-13.jpg

David Fjelde

Har endelig fått meg en Duesenberger-bass, D-Bass.

For det første er det kanskje den mest "vakre" bassen jeg har sett på flere år. Utrolig fint stykke håndtverFor det andre så er det en bass som føles som en forlengelse av kroppen i det man tar den på seg. Den er utrolig bra balansert og god å ha i hendene. Og man merker umiddelbart at det er en bass som er av veldig høy kvalitet. Den har utrolig bra sustain og halsen er, etter min smak, perfekt balansert i forhold til resten av kroppen, både når det gjelder tyngdepunkt og tykkelsen på halsen.

Jeg liker også at det er en passiv bass. Den låter utrolig "hi-fi" til å være en passiv bass! Man får den gode gamle blandingen av P-bass og J-bass, men alikevel låter den veldig særegent med klar "krisp" topp som får den til å være veldig tydelig og klar i utrykket!
Dette er rett og slett en bass som får deg til å se bra ut og som låter utrolig fint!

Jeg er akkurat ferdig med siste Live-jobbene med Madcon for 2012, og fikk brukt bassen med dem på de siste jobbene. Jeg kjører en del pedal- effekter med Madcon, som jeg blander med selve basslyden i bassen. Her blender bassen helt utrolig bra, pga den klare krispe toppen og den kontante bunnen som er i bassen.

david6.jpg

Håkon Eivind Larsen

2012 - Da jeg for første gang testet Starplayer-bassen, visste jeg at denne skulle jeg ha!
Nå har jeg hatt bassen i noen uker, og selv om den semi-akustiske lyden var litt ny for meg i starten, så begynner jeg nå å venne meg til den - og digger den!

Lyden i Starplayer-bassen er utrolig feit og samtidig distinkt. Ved å variere mic-bruk og toneblend, får bassyden 
mange karakterer, alt fra en feit og dus lyd, til en krisp lyd med masse attack. Selv bruker jeg ofte front-mic på fullt bak-mic på ca 20% og tonekontroll på ca 50%. Det gir en feit lyd som har moderat med attack. :) Problemet med 
slike "detaljerte" innstillinger er ofte at man ikke finner helt tilbake til de samme innstillingene hvis man skal skru av lyden på bassen (uten tuner pedal). Dette har Duesenberg løst på en elegant måte ved å sette inn en av/på-switch 
ved potmetrene. Genialt!

 

Den tiden jeg har hatt bassen har jeg bare brukt vanlige round wound strenger, men jeg gleder meg til å forske mer 
på basslyden og prøve tipset fra basskollega Tor Egil Kreken om flat wound strenger på Starplayeren.

Starplayer-bassen er jo en form for short scale bass, men den har beholdt både frekvenser og sustain som jeg nesten ikke har hørt før. Den responderer over hele halsen og spesielt godt i mørkeste halvdel! 

Jeg har brukt bassen både live og i studio med Hege Øversveen, Bjørn Johan Muri, gospelkoret Mosaic og på eventer, og bassen leverer hver gang! Det har flere ganger kommet musikere, som har vært i publikum, bort til meg og skrytt bassen opp i skyene - både av utseende og basslyd. Det er godt å vite at alle får glede av denne deilige bassen - 
som Starplayeren er!

Håkon Eivind Larsen

h-kon-eivind-1.jpg 

Kristian Liljan

I 2009 var jeg på utkikk etter ny bass.
Bassen måtte fylle 3 krav:
1- den skulle låte bra live
2- den skulle låta bra i studio
3- den skulle se rock n roll og tøff ut ( live-messig er dette like viktig som selve lyden for meg)

Da jeg fikk se og prøvd duesenberg d-bass var jeg ikke i tvil, denne bassen skulle jeg ha med meg hjem!

Den oppfylte alle behov:)

Kristian Liljan

kristian-liljan-d-bass.jpg 

Kristian Sveholm

Etter mange år på jakt etter den perfekte bassen har jeg prøvd utallige modeller.

Jeg har vært innom det meste fra Fender Precision til Fender Jazz bass osv, og har alltid ønsket meg en bass som har alle kvalitetene samlet i en bass.
Da jeg prøvde Duesenberg første gang ble jeg lamslått av varmen i lyden. Min første Duesnberg var en Starplayer Bass.
Men da jeg fikk min Duesenberg D-bass i hendene var det ingen tvil. Dette er den mest komplette bassen noensinne skrudd sammen!
Den har varmen, bra motstand, er lettspilt og med tonekontrollen kan man enkelt endre karakteristikk etter ønske.
Ingen annen bass blander seg bedre inn i lydbildet enn en Duesenberg.
Jeg bøyer meg i støvet!

Kristian om sin nye Gallien-Krueger-forsterker:

"Hei gutter!

Ville bare gi en rapport på anlegget!

Det låter helt forbanna magisk! Det er uten sammelignging den beste basslyden jeg noen gang har hatt :)"

Kristian Sveholm (Karpe Diem, Something Sally)

http://www.myspace.com/somethingsally

http://www.karpediem.no/

-dsc6664-1.jpg 

Lars Erik Myran - Penthouse Playboys

Lars Erik Myran alias Ron Maiden

Ron Maiden er bassist i Penthouse Playboys. Han spiller på Gallien-Krueger MB500 Ultralett basstopp og Gallien-Krueger 212MBE basskabinett.

Han forteller følgende: "Det føles litt som science fiction å kunne reise på jobb med en fullverdig bassrigg som veier ca 14 kilo til sammen.

Anlegget er fullt av punch, og låter klart og fint! Superfornøyd."

Foto: Roger Fosaas

 gallien.jpg

Tor Egil Kreken

"Det har blitt september 2012, og eg har no brukt Starplayer-bassen min på eit titals Marit Larsen-jobbar, pluss også litt i studio, sidan eg fekk den i juni. Tenkte det var på tide å seie frå at eg er særdeles godt fornøgd med bassen! Den let kjempebra!! Varm, men samtidig definert og punchy. I tillegg er den totalt støyfri og veldig stabil.

Med sin 30,3”-skala er vel bassen teknisk sett shortscale, men eg opplever den meir som ein velutvikla mellomting mellom eit fullskala-instrument og andre shortscale hollowbody-bassar, med gode karaktertrekk frå begge dei nevnte typane. Ein får definitivt den klassiske shortscale-lyden ut av denne bassen, men samtidig taklar den også settingar der eg vanlegvis må ty til fullskala-instrument. Dette gjer at eg no ofte klarar meg med ein bass i situasjonar der eg tidlegare har hatt med to ulike instrument. Med andre ord den perfekte bassen å reise med!

Eg foretrekk flatwound-strengar for å få den lyden eg er ute etter, og har også plassert litt skumgummi under strengane ved stolen for å få ein dumpare tone. Med dette oppsettet let Starplayer’n ganske så gamaldags og flott! Brukar som regel kun den fremre mikken, men blandar av og til inn litt av den bakre dersom eg vil ha endå meir definisjon.

I tillegg til den fete lyden, må det nevnast at den jo ser latterleg kul ut også, spesielt i Champagner Sparkle, hehe…" 

Tor Egil Kreken.

duesenberg-starplayer-i-det-fri-8-12.jpg

 

 

Trommeslagere

Alex Braathen

Alex Braathen er en norsk trommeslager og perkusjonist. Han har lang bakgrunn som musiker fra mange forskjellige sjangre. Alex er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) i Liverpool, England, og har siden 2003 spilt med en rekke band og artister som bl.a. inkluderer A1, Tone Damli, Anine Stang og Javier Ruibal. Alex bruker Pro-Mark trommestikker, Meinl cymbaler og Evans trommeskinn. Alex er fast medlem av Anine Stangs backingband.

MEINL
Jeg har i mange år vært ute etter en ganske bestemt lyd på cymbalene mine, men har gjennom bruk av de mer tradisjonelle cymbalprodusentene ikke helt fått den lyden jeg lette etter. Men da jeg første gang hørte Byzance-serien til Meinl Cymbals, var det som et eureka for meg. Det var ingen tvil om at Meinl Cymbals var cymbalene for meg.

PRO-MARK
Når det gjelder Pro-Mark, har jeg i grunn alltid brukt Pro-Mark stikker. Mange av mine gamle helter som f.eks. Carter Beauford og Mike Portnoy bruker Pro-Mark, så da jeg var yngre var det et naturlig stikkevalg. Jeg bruker nå egne signaturstikker fra Pro-Mark, 5A modell. I tillegg blir ofte de originale Hot Rods fra Pro-Mark tatt i bruk..

EVANS
Jeg er ikke så glad i å skifte trommeskinn så ofte. Jeg synes trommene mine låter bedre når skinnene har fått litt juling. Evans Drumheads gir meg akkurat den kvaliteten. De er fantastisk slitesterke skinn, og beholder den krispe lyden helt til slutten. Fantastiske skinn.

-Alex-
www.alexbraathen.com

9b46a7cbf644a8f1142a58cfc7908d46.wix-mp.jpeg 

Andy de Ville

Om TAMA trommer:

Mitt aller første møte med TAMA var sensommeren 1995, da jeg bestilte mitt første nye trommesett på Reitan`s Musikksenter i Elverum. Det var ett TAMA Swingstar,Piano Black. Dette var steintøft for en 14 åring og kjøreturen på en halvtime hjem til Rena har aldri vært så lang.
Dette settet ble mye brukt i årene som fulgte.

Litt fram i tid, 2012...
Etter nesten 14 år med avtale/endorsment med ett amerikansk custommerke som ikke overlevde bransjen, var tiden inne til å finne et nytt merke. Denne gangen ville jeg ha noe stabilt og trygt. 
For meg var TAMA ett enkelt valg. Ting som er viktig for meg når det gjelder instrumenter er historie, vennskap, kvalitet, tilgjenlighet og at merket har evnen til og utvikle seg. Jeg veit at produktet og menneskene bak Tama alltid vil levere på best mulig måte, så jeg bærer TAMAnavnet stolt på brystet. Da jeg fikk de nye trommene mine i november 2012, (2 billass), ble jeg plutselig 14 år igjen.        
Man blir litt "kid in a candy store". Og fyyy,for noen trommer... 
Hadde det ikke vært for hårsprayen hadde jeg fått bakoversveis. Trommene pakkes ut av eske og etter litt finjustering og finstemming låter de konge. 
Alle trommene har sin egen sound, og sammen låterdet utrolig fett. 
Gleder meg virkelig framtida med TAMA...

Om Evans trommeskinn:

Jeg har brukt Evans siden 1997. Jeg fikk æren av og bli kjent med og møte mitt store idol Øystein Paasche i DeLillos i 1997, som da kun brukte EVANS. Etter noen få mnd, fikk jeg muligheten å jobbe som trommetekniker for Øystein. Dette var min beste læretid, hvor jeg fikk oppleve hva ett EVANS skinn virkelig kan gjøre med trommelyden. EVANS er pålitlig, har en fin og fyldig tone og du slipper å skru deg ihjel for å få det til å låte. Føler også det er lettere å finne min egen signaturesound med EVANS trommeskinn. G2 Coated overskinn på tomtrommene og EQ3 på basstrommene, er en kombinasjon jeg vet fungerer og som jeg alltid er trygg på. 
For meg er EVANS eneste alternativ når det gjelder trommeskinn...

Om PRO-MARK trommestikker, visper m.m:

Svært få ting er mere personlig i en trommeverden enn trommestikker. I mange år brukte jeg en artist signaturemodell av ett annet merke, men jeg har alltid hatt PRO-Markprodukter i bagen, spesielt visper og rods. Favorittstikke for meg er tykke og lange stikker med mye "kjøtt" foran på stikka. Dette gir mer volum og en raskere stikkerespons hvor jeg slipper og stresse fram slagene.Jeg bruker foskjellige modeller til forskjellig musikk og SD-1 maple er en perfekt stikke for å kontrollere svakere salg også i rockesammenheng.

Om MEINL cymbaler: Meinlprodukter har fasinert meg siden 2004 etter at jeg fikk Thomas Langs DVD Creative Control.Disse cymbalene var noe jeg måtte sjekke nærmere og cymbalene falt umiddelbat i smak. Jeg føler de bl.a. har en dynamikk og respons som faller veldig i min smak

-Andy deVille- 

 andy-promark-1.jpg

Cato Olaisen

Etter å ha prøvd det meste av trommestikker på markedet i løpet av mine snart 20 år som trommeslager, vil jeg påstå at ProMark er fullstendig overlegen på kvalitet i forhold til sine konkurrenter. Jeg har holdt meg til ProMark Hickory 5B Wood Tip i en årrekke nå, og dette er rett og slett den perfekte stikken som dekker alle mine behov. Jeg trenger en stikkemodell som tåler mye juling, men uten å bli for tykk og tung. Det er også viktig for meg at stikken fungerer i forskjellige musikalske settinger slik at jeg slipper å ha stikkebagen min full av forskjellige modeller til forskjellig bruk.
Å balansere på denne kniveggen har ProMark klart å få til med deres Hickory 5B Wood Tip-modell, og holdbarheten på disse stikkene overgår alt annet jeg har prøvd. Stikken har også en meget fin balanse, og med den ovale tuppen får jeg fram varme og fyldige toner fra både ridecymbal, hi hat og trommer.

-Cato Olaisen, Ribozyme

www.ribozyme.no
www.facebook.com/ribozyme

Foto: Stig Pallesen

cato-olaisen.jpg 

Célio de Carvalho

elio de Carvalho (født 16. februar 1959 i Rio de Janeiro) er en brasiliansk-norsk jazzmusiker (perkusjon), kjent for hans viktige bidrag til det norske jazzmiljø. Etter flytting til Norge (1983), har han mottatt Spellemannprisen 1993 i bandet Trio de Janeiro, og gitt ut sitt eget album Avenida Brasil (Majorstudio, 1996). Dette ble spilt inn i begge land, med bidrag fra Elisabeth Moberg vokal, Nils Petter Molvær trompet og Sveinung Hovensjø bass. I gruppen «Combonations» ble det utgivelse (2003). de Carvalho har ellers samarbeidet med en rekke norske musikere og band, samt holdt en rekke rytmeseminar, nå senest på Førdefestivalen 2006.

 

I have had many types of congas in a 35 years career. For some time now, I thought about new congas but "what to buy?" Haven't seeing realy good percussion drums since the old Gon Bops, than I tried out some Tycoon congas in New York, and the quality was outstanding. I'm a brazilian percussionist who has lived in Norway since 1983, I play all styles of music and need versatile instruments. To play with an indian tabla player I need a conga that can answer to pianíssimo strokes, to Jazz I use Congas and Bongos in a Don Alias/ Robert Thomas style, Afro-Brazilian I need a round sound, Pop, Bossa, Rock... well I need instruments that attend to all this styles.

The Signature Heritage Serie Congas and Bongos gave me a satisfaction never experienced in any instrument, and my "trip" started when I started to tune the instruments, such of wonderful system... and when I started play... what a sound!!! You get harmonics, bass, any stroke (only) when you want, the quality is unique, really a master drum, absolutely the best. The same to the agogo, the shekerê and I will soon check the E-Cajon with my mp3 player he he... incredible!

I just had to tell you all this things because I'm inspired, and god instrument makes you to play better!

Tycoon Artist profil: http://www.tycoonpercussion.com/artists/viewprofile/73.html

Célio de Carvalho - Carvalho Productions

http://celiodecarvalho.com/

07-nina.holtan-gmail.jpg 

Christopher Zibell

Christopher Zibell (Freelance musician) uses exclusively Pro-Mark 5BN sticks:

"Pro-Mark sine 5BN trommestikker er både lette og svært solide, noe som gir både kraft, smidighet og intensitet til min spillestil."

christopher-zibell.jpg 

Erik Engebretsen

(Session drummer/Independent/Drum Clinician)

TAMA STARCLASSIC Elite CUSTOM MAPLE - CHERRY BLACK W/GOLD PLATED HARDWARE. (From left to right placement for diagram):14" X 20" GONG BASS5" X 12" SNARE DRUM ON THE SIDE (SP125)6.5" X 14" SNARE DRUM18" X 22" BASS DRUM X 29" X 12" TOM 10" X 13" TOM 8" X 10" TOM13" X 14" TOM 15" X 16" TOM.  

Cymbals Meinl:(From left placement for diagram)19" MB 20 Heavy Crash Brilliant18" Byzance Jazz Ekstra Thin Crash / 8"Byzance Splash on top19" Byzance Medium Thin Crash Brilliant10" Byzance Dark Splash13" Byzance Dark Hi-Hat20" MB 20 Heavy Ride Brilliant10" Byzance Traditional Hi-Hat19" MB 20 Heavy Crash Brilliant18" Byzance China Brilliant18" Byzance Ekstra Dry Thin Crash /8"Byzance Splash on top. Cymbal set up may change.

http://www.tamadrum.co.jp/artist/tama_artist.php?artist_id=254&area=2

http://meinlcymbals.com/artists/artist/ARTIST/erik_engebretsen/

Twitter: https://twitter.com/EEDRUM

Facebook: https://www.facebook.com/erikengebretsen

http://www.myspace.com/erikengebretsen

erik-1-2013.jpeg 

Frank Nordeng Røe

Jeg kjøpte mitt første Tama-sett i 2009 og har siden den gang aldri vært i tvil om hvilken produsent jeg skal velge. Den gang gikk jeg til innkjøp av Tama Starclassic Birch-sett, og husker godt første inntrykket jeg fikk av kvalitet, utseende og ikke minst hvor fantastisk lyd det var i settet. Jeg spilte uttalige konserter og studiosessions på disse trommene og tilbakemeldingene var alltid like gode på hvor enkelt det var å få til god lyd bare ved noen småjusteringer.

I 2014 bestemte jeg meg for å anskaffe meg et nytt Tama-sett. Jeg valgte denne gang Tama Starclassic Birch/Bubbinga. Det blir mange forskjellige sjangere hvor trommene bør kunne stemmes til hva som egner seg best, og der er disse geniale. Jeg har alltid hatt utfordringer med at jeg ikke får den lyden jeg ønsker om jeg må stemme ekstra lyst eller dypt, og der er kombinasjonen mellom Birch og Bubbinga helt perfekt for meg. Dette settet leverer på alle områder, og ikke minst er Tama sitt hardware bunnsolid og enkelt å stille inn slik jeg ønsker det.

I mine faste band Withem, Maraton er det hard skinnpisking og jeg forventer at trommer og hardware leverer. Det er viktig at de holder på både stemming og plassering, og det som er så genialt med Tama er at det er akkurat det de får til så bra.

I tillegg har jeg for første gang virkelig funnet mine drømme cymbaler. Meinl leverer produkter som tåler å få litt juling og som samtidig låter slik jeg vil ha det. Med cymbaler fra MB20 og Byzanceserien er mine behov uten tvil blitt tilfredsstilt.

Når det gjelder skinn bruker jeg Evans EC2 på tamene og ECR resonans skinn. På basstromma EQ4 og HD dry på skarpen. Har aldri hatt skinn som har beholdt sin opprinnelige tone så lenge og jeg skifter ikke skinn veldig ofte lenger.

Promark-stikker er eneste alternativ for meg, trommeteppet er ikke lenger dekt av en haug med sagflis og ved.

 norskmusikk2.jpg

Geir Nordheim

Jeg spiller på Tama Superstar Custom Hyperdrive Limited Edition Brown Banded Matte White. 
I tillegg til at trommene har en kul og flott finish, er de meget lette å stemme, 
låter supert og er virkelig lettspilte. Tammene har helstøpte sargringer og Starcast mounting, noe som gir supert attack og fin tone. 
Jeg bruker tommesettet både live og i studio og er superfornøyd.

Geir Nordheim
Daisy Cutter

http://www.daisycutterband.com/

http://www.youtube.com/watch?v=md442quepBk

geir-1.jpg 

Helge Nyheim

Etter spilling i over 30 år, og 25 som proff var det et stort kick for meg å ”komme hjem”.

Kjøpte mitt første Tama Imperialstar i 1982 og siden prøvd det meste på markedet, Men etter å testet Starclassic serien var jeg solgt! For en tone og punch som det skal en lete lenge etter, en fryd for både øyne og ører!

Har brukt Starclassic bubinga og superstar serien på turneer og i studio, ingen tvil. Med over 200 jobber i året er Tama trommer og Evans skinn det perfekte kombinasjon verktøyet for meg.

Har medvirket på plater og turneer med diverse artister ,både nasjonale og internasjonale bla:

Animal Farm
Dark side of the wall
HP.Gundersen
Egil Eldøen
Mads Eriksen
Trine Rein
Kenneth Sivertsen
Anne Hvidsten
Jerry Donahue (Fairport Convention)
Barry McGuire
Ian Rithie (Roger Waters)
Mike Gallaher (Joe Cocker) Doug Morter (Magna Carta) Steve Morgan, 
Brendan McKinneyBjørn Inge Berge       Sturle Andersen 
Ga også ut solo albumet The ride back home i 2010

 helge-tama-10-2012.jpg

Henrik Gustavsen

Henrik O. Gustavsen - The Dogs

Jeg har spilt på Tama, Evans og Meinl siden 2007. Den gangen kjøpte jeg meg et Starclassic Bubingasett. Dette trommesettet har siden den gang, vært mitt ”go to”-sett i alle sammenhenger. Det har vært med, landet rundt, på utallige spillejobber og blitt brukt på nærmere 100 låtinnspillinger.

Starclassic Bubinga er uten tvil de beste trommene jeg har spilt på noen gang. Jeg har slått på mye forskjellig på festivaler og klubber, men det er ingenting som kan måle seg med bubingatrommene, MEN når jeg er ute og spiller med The Dogs, tør jeg rett og slett ikke å ta med disse dyre trommene på veien. Jeg vet at trommene kommer til å bli kasta inn og ut av bandbilen. De kommer til å få vann, øl og vin kasta på seg under konsert, og det hender støtt og stadig at et bandmedlem bestemmer seg for å stå på basstromma midtveis i showet. Jeg måtte rett og slett skaffe meg et Livesett som låt kickass og som også taklet det harde turnélivet. Dette fant jeg i Tama Silverstar. Trommene er laget av 100% bjørk og er meget rimelige i forhold til hva du får for penga! I tillegg ser de meget bra ut!

Jeg kjøpte trommene ved turnéstart og rakk knapt å stemme trommene før de ble med på veien, så jeg var litt nervøs før første lydsjekk.

Men trommene låter helt kanon! Det er en utrolig nydelig punch i tammene og basstromma, konsert etter konsert! Til og med skarpen som fulgte med settet låter dødsbra. Dette er nesten et problem for meg, for nå vet jeg ikke om jeg skal bruke noen av SLP-skarpene mine eller Silverstarskarpen på konsertene. Løsningen er at jeg alltid har med meg en SLP og Silverstarskarp på tur. Med en liten hemmelig forsterkning inne i basstromma, vet jeg at den tåler en 100kg rockemusker på shellet samtidig som jeg spiller på settet. Disse trommene er en permanent løsning i The Dogs’ livepakke, både lydmessig og visuelt!

Oppsett: Tama Silverstar – White Sparkle, 12x8” Tam, 14x12” Gulvtam, 16x14” Gulvtam, 22x18” Basstromme, 14x5” Silvertsar Skarp, 14x15,5” Tama SLP Vintage Steel skarp

Når det gjelder trommeskinn, bruker jeg utelukkende Evans G2 coated på slagsiden både på skarp og tammer. Som resonantskinn bruker jeg Evans G1 Coated på tammene og Evans Hazy 300 på underskarpen. Basstromma har alltid et Evans Emad Coated skinn på seg.

I cymbalbaggen har jeg en god del Meinlcymbaler, og det er vanskelig å si hva som er best til rockemusikk når man har litt mye å velge mellom, men det har brukt både i studio og live det siste året er: 14” Meinl Soundcaster fusion Medium Hihat, 18” Meinl Byzance Medium Crash, 21” Meinl Byzance Medium Ride, 20”Meinl MB20 Heavy Crash. I tillegg bruker jeg ALLTID en Tama Jingle Ring over Hihaten min!

Stikkebaggen er til enhver tid fylt opp med Pro Marks ”Select Rebound Balance Hickory .565” –stikker som er utrolig behagelig å spille med, samtidig som jeg helt har slutta å knekke trommestikker siden jeg bytta til ProMark.

henrik-1.jpg

 henrik-3.jpg

Jens-Erik Aamundseth

Jens-Erik om Meinl cymbaler:
“"I løpet av mine år som trommeslager har jeg vært innom alle de store cymbalmerkene. Meinl sin Byzance Brilliant serie passer midt i blinken ettersom jeg gjør en del sessionoppdrag i forskjellige sjangre, ved siden av Major Parkinson hvor cymbalene får mye bank. Det første jeg la merke til var den fantastisk klare sounden i crashene, uten at de blir for lys i pitch. Enten jeg slår hardt eller svakt klinger de flott og åpent, og flere ganger har trommeslagere kommet bort til meg etter konsert og spurt hvikle crasher jeg bruker. Kombinert med Byzance Extra Dry China er jeg i himmelen hver gang jeg sitter bak trommene. Kontant og skitten sound kombinert med de klare crashene er en sikker vinner. Jeg har aldri spilt på fetere og mer solide cymbaler enn Meinl Byzance. Jeg har knust min del cymbaler gjennom årene, så det er deilig å endelig ha funnet en serie som kombinerer både tykkelse og god sound."

Jens-Erik om Pro-Mark stikker:
"Etter jakt på den perfekte stikken fikk jeg noen vareprøver fra Marianne hos Norsk Musikk. Jeg har alltid vært fan av den ekstra halve tommen uten at stikken blir for tykk. Promarks TX808LW var stikken jeg har leitet etter. Når jeg spiller med Major Parkinson bruker jeg konsekvent rimshots på skarptrommen, og trommene i 90graders vinkel. Jeg trengte altså en stikke som var litt lengre enn standard, og gjerne litt tykkere. Første konsert med stikkene var bevis nok om at dette var stikkene for meg. Jeg knakk ikke et eneste par på en hel konsert, hvor jeg vanligivis må skifte stikke 3-4 ganger. Jeg ble heller ikke like sliten i hendene som jeg pleier. De tåler røff behandling, og perfekt vekt og balanse gjør at hvert slag blir konsist og perfekt."

www.majorparkinson.com

www.facebook.com/majorparkinson

-Jens-Erik-
Major Parkinson

major.jpg 

John Birkeland Hansen

Jeg var på utkikk etter de beste cymbalene, og de fant jeg i Meinl sin serie Byzance. De funker like bra i studio som live. Som en trommis som slår over gjennomsnittet hardt så trenger jeg også cymbaler som tåler en trøkk, noe disse cymbalene har bevist over flere år.

Oppsettet består av store cymbaler med blant annet 24" Byzance traditional ride som en favoritt. 

John Birkeland Hansen
Dunderbeist

Meinl/Pro-Mark/Evans

http://www.facebook.com/dunderbeist

http://meinlcymbals.com/artists/artist/ARTIST/john_birkeland_hansen/

http://www.supernovadrums.com/john-birkeland-hansen-dunderbeist/ 

 john-birkeland-hansen-meinl-12-12.jpg

Jonathan Perez

Band: SIRENIA (Gothic metal), Chiwahwah (Latino, salsa, cumbia, mambo, samba) og nå nytt band 3rdAttempt (death/Black n*Roll ) med gitaristene som slutta i Carpathian Forest og startet dette bandet. Slunk (Faith No More - tributeband). Session: GothministerCarpathian Forest og TristaniaTrail of Tears fra 1997-2005.

Jeg begynte med Tama Starclassic i 2001 da vi skulle spille inn vår 2nd skive med gamlebandet Trail of Tears. Falt pladask og vært trofast Tama-trommis since! Til og med når jeg spiller med Latino-music-orkesteret mitt Chiwahwah, låter Tama-trommene mine panser.

Tama Starclassic er mitt første, andre og tredjevalg!

Meinl cymbaler og Evans haeds prøvde jeg første gang under vår første sør-amerika-turne i 2011 med Sirenia, der første konsert var i Mexico city. Lokal promotør hadde, som det står i kontrakt, skaffet Tama Starclassic-sett med Meinl MB10 og MB20- cymmer og Evans-heads.

Også her falt jeg pladask for tredje gang i mitt liv ( første var min kone;-) ) Så per idag bruker jeg MB10, MB20 og Extreme Metal-serien.

Det finnes mye bra ute på markedet ,men ingenting er i næreheten av disse Rolls Royce'ene! 

 nye-promo-sirenia-5.jpg

Kenneth Tårneby

"Promark leverer stikker med kvalitet.
Etter at jeg prøvde ut stikkene for noen år siden, var det ikke lenger tvil om hva som gjaldt. Riktig tyngde og lengde på stikkene utgjør store forskjeller på hva man presterer som trommeslager, og Promark leverer varene!!"

Kenneth Tårneby (Triosphere)

img-257040273110613-3-.jpg 

Kim Åge Furuhaug

Kim Åge Furuhaug er en norsk trommeslager og freelance musiker med base i Bergen. Han har medvirket på en rekke innspillinger, og spiller fast med blant andre: The Alexandria Quartet, Bloody Beach og Alexander von Mehren.

Kim har også jobbet med band og artister som: Casiokids, Vinni, Lars Vaular, Young Dreams, Hypertext, Datarock, m.fler.

Kim spiller på Meinl-cymbaler.

kim1.jpg 

kim2.jpg

Kjetil Vidar FROST Haraldstad

 

frost-tama-1-9-13.jpg

 

Magne Lunde

 

magne-lunde2.jpg

 

Marco Storm

I mitt metalband, Benea Reach, spiller vi i hovedsak hardt og tungt, men musikken vår har også elementer fra sjapp rock til rolig pop/elektronica. For meg er det derfor viktig at mine trommer, cymbaler, skinn og stikker klarer denne variasjonen og dynamikken. Derfor er Tama, Meinl og Evans en uslåelig kombinasjon.

Tama Trommer:

Med Starclassics naturliga klang och varme spekter, blir spillegleden stor.
Responsen fra både kraftige som svake slag er direkte og klare. Kombinasjonen bjørk og bubinga gir kontrollert trøkk og dybde.
Hardware til Tama er meget solide og mulighetene for tromme/cymbal plassering er nesten uendelige, samtidig som det får greit plass i gig-bagen.

Mitt Tama Starclassic Performer B/B i "White silk" finish er en fryd for øyet og låter fantastisk.

Tromme oppsett:
20"x22" Basstromme
6,5"x10" Tam
7"x12" Tam
12"x14" Gulv tam
14"x16" Gulv tam
5,5"x14" Skarptromme

Meinl cymbaler:

Den variasjonen som Meinl har passer min spillestil ekstremt bra. Hele Byzance serien gir en stor dynamikk og fantastisk klang. MB10 og Soundcaster Custom seriene gir i tillegg ekstra kraft i lydbildet når det trengs. At Meinl tåler et trøkk betyr kvalitet.

Cymbal oppset:
14" Soundcaster Custom Hihat
20" Byzance Sand Ride
15" Classic Custom Medium Crash (Stack Top) 
16" Classic Custom Extreme Metal China (Stack Bottom) 
22" Byzance Sand Ride 
18" Classic Custom Extreme Metal China 
20" MB10 Medium Crash

Evans:

Man skal ikke undervurdere trommeskinnens betydelse. Evans resonans og tone er et resultat av stadig utvikling som bidrar stort til hele spillegleden.

Skinn oppset:
Evans G2 clear på slagsiden og på underside (resonanseskinn). Evans G2 coated på skarptromme slagside.

Tama Trommestikker:

I trommestikker ser jeg etter balanse og holdbarhet. Mine Tama 5B trommestikker av japansk eik, er det mest solide og velbalanserte jeg har spillt på gjennom all år, uten tvil.

Marco Storm
Benea Reach

marco-web-4-13.jpg 

Stian Lundberg

Stian Lundberg - diverste artister + studio.

EVANS - Evans har et variert og stort utvalg av forskjellige trommeskinn, og dekker alle behov en trommeslager har. Selv bruker jeg Evans G1 når jeg vil ha en åpen lyd som responderer mye, eller Evans G2 når jeg vil ha trommelyd med litt ekstra bunn i. Evans skinn leverer alltid topp kvalitet!

MEINL CYMBALER - Med Byzance thin- og medium- seriene, får jeg den gode følelsen jeg er ute etter når jeg spiller. De har en varm og kraftig lyd, med perfekt klang, og responderer i alle styrkegrader. De klarer å blande seg fint inn i musikken, samtidig som de har en veldig distinkt lyd. Perfekt for den kresne!

PRO-MARK - Jeg bruker Pro–Mark Intruder. Den har en fin tretupp, perfekt vekt og balanse, som hjelper meg med å få den lyden jeg vil ha i trommer og cymbaler.

http://www.myspace.com/stianlundberg/blog

Ida Jenshus, The South, Johndoe

-Stian-

 stian-lundberg-web.jpg

Terje Thorvaldsen

Som trommis i Subway Safari, er det funky grooves og fjellstødige beats som gjelder. Det å blande hip-hop med rock som fusjoneres med funky dub i en gryte av "good vibes" krever sitt band, og sound. Jeg har nå funnet alle mine hjelpemidler i NMD`s vidunderlige verden.

Skinn:

Evans EC2 Clear på tom toms. De låter tett og varmt, er slitesterke og holder bra på stemminga. Evans EC2 snare reverse dot på skarp. Slitesterkt skinn! Evans EMAD2 clear - skinn på basstromma er det som funker best for meg. To the point og punchy !

Pedal:

Rockefoten har etter mye utprøving kommet fram til at den nye TAMA speed cobra er helt konge(kobra)! Den har utrolig rask respons og trøkk så det holder.

Stikker og Cymbaler:

Når PRO-MARK Intruder 720 stiger til værs, er det MEINL MB20 serien som får gjennomgå. De gutta tåler juling, (og låter fett) !!! (Bruker også Byzance, men funnet mine nye favoritter i MB20). Intruder-stikkene har den lille ekstra lengden som gir meg det lille ekstra i hvert slag.

Når det gjelder hardware, er det Tama all the way! Det er også en gjeng som tåler juling og er stabile i et ellers rimelig ustabilt miljø..

Hovedpersonen i familien spilles av:

Tama Starclassic Bubinga.

24"x18" basstromme

13"x7,5" tom

16"x14" floor tom

18"x16" floor tom

Finish : Dark Forest Burst og Egyptian Night Mist.

Black Nickel, for å gjøre det vakre komplett!

Dette låter STORT, men alikevel utrolig konsist og "tett".

http://www.subwaysafari.no/

Fotograf Halvor Pedersen 

Thomas Jakobsen

Yoga Fire / Apoptygma Berzerk 

"Why fix it if it ant broke"

- Jeg liker å slå hardt og i jungelen av trommeskinn-fabrikanter skiller Evans seg ut som et soleklart førstevalg som alltid leverer. Jeg får også kunnskapsrik og ypperlig service hos Evans.

Med klassikeren G2-slagskinn over, samt Reso Clear under på tammene føler man seg trygg på en suksessformel som står til, eller rettere sagt slår til gull.

Jeg har eksperimentert med Reverse Dot på skarptromma og kan slå fast at dette skinnet er mitt nye hemmelige våpen; Edge Control-ringen i ytterkant av skinnet fjerner rare og uønskede ringetoner, mens de to lagene med film + dotten i midten av skinnet gjør at skarpa motstår massiv rundjuling, uten å miste attack, guffe eller definisjon.

Har nemlig regnet litt på dette…et 'standard' 45-minutters Yoga Fire konsert-sett inneholder 11 låter. La oss da si videre at hver låt innebærer noe imellom 250 og 350 skarptrommeslag. Totalt sett vil skarptrommeskinnet da måtte tåle noe i nærheten av 3850 harde slag og fortsatt levere varene sonisk hver konsert. Da sier det seg selv at man bør velge skinnet sitt med omhu. Lydmannen blir forresten også veldig, veldig glad. Nuff said!

-Thomas-

www.theapboffice.com

www.yogafire.no

apophameln01qq.jpg 

Tommy Folstadli

Sie Gubba-Carina Dahl-Gil Edwards-Bøgdabråk

Tommy Folstadli er en trommeslager og musiker fra Trondheim. Han har spilt trommer i  29 år. I løpet av disse årene har han spilt inn en rekke plater både i Norge og i utlandet. Han begynte i 2005 i pop/rock/countrybandet Sie Gubba og har siden 1998 spilt i det britiske melodicrock-bandet Brave New World. Han er aktiv på turnefronten og har turnert i hele Norge samt store deler av Europa. Han endte sitt samarbeid med Sie Gubba i februar 2010. Han turnerte i 2011 med artisten Carina Dahl, amerikanske Gil Edwards and the Knuckleheads og den norske "up & coming" artisten Karina Hanssen. Fra og med 2012 ble han ny trommeslager i countryrock-bandet BØGDABRÅK. Han turnerer også fortløpende med Gil Edwards & the knuckleheads, Carina Dahl, Karina Hanssen, Clearwaters (CCR-tribute) og Irresistible.

Tommy har siden 2008 vært en av Norsk Musikk Distribusjon sine artister.
Han spiller på Tama trommer, Meinl symbaler, Evans skinn og Pro-mark stikker.

Her er hva Tommy sier om de forskjellige produktene:

TAMA: Jeg fikk mitt første Tama-sett som 10-åring og var helfrelst. Alle mine trommeidoler den gangen spilte på Tama. Etter hvert så ble det til at jeg gikk over på andre merker av forskjellige grunner. Men kom tilbake til Tama i 2008 og har holdt meg der siden. Tama for meg har alt det trommer handler om; et nydelig utseendet, anvendelighet og veldig god lyd. Jeg eier i dag et par Starclassic-sett og noen Superstar-sett. Jeg spiller mange forskjellige stilarter og trommene leverer alltid det jeg vil de skal levere. Kort og godt; Tama er en suveren følgesvenn!!:-)

MEINL: Jeg bruker stort sett Bycanze brilliant-serien. Her får jeg håndhamrede symbaler med utsøkt kvalitet og lyd. Disse symbalene er med meg overalt, enten jeg spiller i Norge eller utlandet og de leverer hver gang!

EVANS: Jeg bruker stort sett coatede skinn. Min favoritt har lenge vært G2. Har i det siste prøvd G14, som er et tykt ett-lags skinn. Her får du det beste ut av to skinn; tonaliteten til ett-lagsskinn og varmheten til to-lagsskinna. Prøv dem ut folkens!

PRO-MARK: Bruker for tiden Benny Greb sine signatur-stikker. Disse er en litt lengre utgave av 5B, noe som passer min spillestil veldig bra. Flotte veldreide stikker, som sitter godt i hendene.

 tommy-live-3-2-13-web.jpg

Truls Haugen

Mitt Starclassic Maple oppsett låter helt fantastisk både live og i studio med Evans G2 og G1 på tammene, Coated Hybrid på skarpen og EQ3 på basstromma. Det hele kompletteres med Meinl-cymbaler i ulike størrelser fra Mb10 og Byzanceserien. 

I mine band Circus Maximus og Insense spilles det hardt og jeg forventer kvalitet og holdbarhet. 

TAMA, Evans og Meinl er for meg drømmelaget for disse kriteriene og gir meg akkurat det jeg trenger i form av god lyd og mangfold. 

loud-autograph-truls-haugen.jpg 

Øyvind Bergsaune

Øyvind Bergsaune er en trommeslager i midten av 20 årene. Han har spilt trommer 'så lenge han kan huske', helt siden trommesettet besto av mammas gryter og kjelelokk.
Øyvind er trommeslager i Country/Americanabandet Humming People. De ga i 2014 ut sitt 3. album 'City of Lost Men', med gjesteopptredener av bl.a EmmyLou Harris og Sam Bush. Sin forrige plate spilte bandet inn live i Halden fengsel, som et resultat av ca 150 konserter i norske og svenske fengsler.
Øyvind har også lenge spilt trommer i sin lokale menighet, og gjør også noe freelance, når timeplanen tillater det.
Noen av hans viktigste innflytelser opp gjennom årene har vært og er Foo Fighters, Sting, Johnny Cash og Big Bang.
Øyvind bruker Evans skinn og ProMark trommestikker

'Jeg har alltid vært svak for vintage utstyr, som det heter så hipt. På mitt 70-talls Slingerlandsett bruker jeg G1 Coated på tammer og EQ4 på basstromme. Disse skinnene får frem den gode tonen i trommene, selv om man liker å tune litt mørkere. Den nye 360 serien setter seg godt på tromma og er enkel å ha med å gjøre. På skarptromma bruker jeg Genera og Genera Dry, alt ettersom.

ProMark stikker gjør nøyaktig det en god trommestikke skal. American Hickory 5A føles behagelig i hånden og gir den responsen jeg ønsker. Stikkene kjennes rett og slett bare riktige ut!'

-Øyvind

www.hummingpeople.com
www.facebook.com/hummingpeople 

 yvind-bergsaune.jpg

 

 

 

 

 

 

Open template Panels/Footer.html